פסטה טרייה בעבודת יד, רוטב עגבניות ריחני שהתבשל לאיטיות, ניחוחות של בזיליקום טרי, שמן זית משובח ופרמז’ן משובץ פתיתים דקים, יש משהו באוכל האיטלקי שפשוט מדבר אל הנשמה. הוא לא מתאמץ להרשים, אבל מצליח לרגש. הוא פשוט, עמוק, חם, ולעיתים קרובות גם מפתיע. לא פלא שסדנאות בישול איטלקי הפכו לטרנד לוהט בישראל בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מחפשים לא רק לאכול טוב, אלא גם ללמוד לבשל מהלב, כמו באיטליה.
הרבה מעבר למתכונים
אחת הסיבות המרכזיות שסדנאות בישול איטלקי מצליחות כל כך, היא שהן לא מתמקדות רק בטכניקה. זו לא חוויית בישול טכנית, אלא מסע תרבותי. במהלך הסדנה, המשתתפים נחשפים לא רק למתכונים אלא גם לסיפורים שמאחורי המנות מהכפרים בטוסקנה, דרך הרחובות של נאפולי ועד לסמטאות ברומא. זהו חיבור עמוק בין חומרי גלם טריים לאהבה לאוכל, ובין קצב החיים הישראלי לתפיסת החיים האיטלקית.
מה מכינים?
הסדנאות מגוונות וכוללות שלל מנות מהמטבח האיטלקי האותנטי:
פסטה טרייה בעבודת יד – פטוצ’יני, טליאטלה, רביולי או ניוקי רכים שנטחנים מתפוחי אדמה אמיתיים.
רוטבי יסוד קלאסיים – ראגו בולונז עשיר, רוטב עגבניות בסגנון נפוליטני, פסטו טרי מגינה ים תיכונית.
מנות פתיחה מרשימות – אנטיפסטי צבעוניים, קרוסטיני, קפרזה קלאסית עם מוצרלה טרייה.
מנות עיקריות חורפיות – לזניה, ריזוטו שמערבבים באהבה, עוף קצ’אטורה בבישול ארוך.
קינוחים איטלקיים מושחתים – טירמיסו מסורתי, פנה קוטה רכה עם וניל אמיתי, עוגיות אמארטי.
במהלך הסדנה, המשתתפים לומדים להכין את המנות מאפס, משלב בחירת חומרי הגלם ועד להגשה אלגנטית, כמו במסעדות של דרום איטליה.
חוויה מושלמת ליחידים, זוגות וקבוצות
סדנאות בישול איטלקי של REATS מתאימות לכולם, זוגות שרוצים ערב רומנטי אחר, קבוצות חברים שמחפשים פעילות מגבשת, משפחות, ימי הולדת ואפילו סדנאות גיבוש לעובדים. ניתן לקיים את הסדנאות בבית הלקוח, בסטודיו מקצועי או באוויר הפתוח, בהתאם לאופי האירוע ולרצונות המשתתפים.
החל מ-200 ש”ח למשתתף בלבד, אפשר להתנסות בבישול איכותי בליווי שף מנוסה, לטעום טעמים חדשים, ולצאת עם כלים שתשמחו להשתמש בהם שוב ושוב בבית. המחיר כולל את כל חומרי הגלם, ליווי מקצועי, מתכונים מסודרים, ובמקרים רבים גם כוס יין משובח שישלים את החוויה. בניגוד למה שחושבים לא צריך לטוס לאיטליה כדי לבשל כמו באיטליה.
האוכל האיטלקי
האוכל האיטלקי מדבר על אהבה. הוא לא מתוחכם, הוא לא מתנשא, הוא פשוט אמיתי. בדיוק כמו סדנאות שאנחנו מציעים ב-REATS. אם גם אתם רוצים לפתוח את הלב דרך המטבח, ללמוד להכין פסטה טרייה כמו סבתות מאומבריה, או פשוט לבלות ערב שונה וטעים זה הזמן לגלות את סדנאות הבישול האיטלקי שלנו. היכנסו לאתר REATS, בחרו סדנה שמתאימה לכם לפי אזור, לפי רמה או לפי תפריט והזמינו מקום עוד היום. אנחנו כבר נדאג לכל השאר, אתם רק תביאו את התיאבון.
שאלות נפוצות
כל סדנת בישול איטלקי כוללת את כל מרכיבי החוויה: ליווי של שף מקצועי שמנחה את המשתתפים שלב אחר שלב, שימוש בחומרי גלם איכותיים שנבחרו בקפידה (כמו קמח דורום, שמן זית כתית מעולה, גבינות איטלקיות אמיתיות ועוד), כל הציוד הנדרש, הכנת מגוון מנות מהמטבח האיטלקי בדרך כלל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח וכמובן, ארוחה מלאה בסיום. בנוסף, כל משתתף מקבל חוברת מתכונים או גישה דיגיטלית לחומרים, כך שיוכל לשחזר את הטעמים גם בבית.
אורך הסדנאות משתנה לפי סוג הפעילות והתפריט שנבחר. ברוב המקרים מדובר בסדנה של כשעתיים וחצי עד שלוש שעות, אך יש גם סדנאות קצרות יותר (כ-90 דקות) או ארוכות יותר – למשל, סדנאות חווייתיות לקבוצות גדולות או לימוד מעמיק של טכניקות פסטה. הזמן עובר במהירות בתוך החוויה: לשים בצק, חותכים ירקות, לומדים שיטות בישול, שומעים סיפורים על המטבח האיטלקי – ובסוף גם נהנים מארוחה מפנקת שכל אחד השתתף בהכנתה.
סדנאות בישול איטלקי מתקיימות בסטודיואים מקצועיים לשף בפריסה ארצית, ממרכז תל אביב ועד הצפון והדרום. בנוסף, ניתן להזמין סדנה עד הבית, מה שהופך את החוויה למושלמת לאירועים פרטיים, ימי הולדת, מסיבות רווקות או מפגשים משפחתיים. אפשר גם לקיים סדנאות בטבע, בגינות, על גגות פתוחים או בכל מקום שנוח לכם, הצוות של REATS מגיע עם כל הציוד והחומרים, כך שאתם יכולים פשוט להירגע ולהנות מהקסם.
בוודאי. אנחנו ב-REATS מודעים לכך שלכל אדם יש העדפות תזונתיות שונות, ולכן רוב הסדנאות ניתנות להתאמה אישית. אפשר להזמין גרסה טבעונית, ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב או עם דגש על תזונה קלה ובריאה יותר. השף יתאים את חומרי הגלם בהתאם, כך שגם מי שנמנע ממרכיבים מסוימים יוכל להשתתף בסדנה בצורה מלאה ולהרגיש שייך.


