האם אתם חולמים לצלול אל עולם של טעמים עשירים, ארומות משכרות וקינוחים אקזוטיים? האם אתם מתגעגעים לטעמן של עוגיות מסורתיות, בעבודת יד, הנושאות עמן סיפורי מסורת ותרבות? תבואו למסע קסום וחושני, היישר אל לב המטבח המרוקאי עם סדנת "מרוקו הקטנה". זו הזדמנות יוצאת דופן ללמוד את סודות הקונדיטוריה המרוקאית האותנטית, ליהנות מחוויה מעשירה לכל החושים, ולצאת עם שלל עוגיות שישמחו כל חיך ויחממו את הלב.

- 2025
- באר שבע ועד לאזור השרון הצפוני
- עינבל אורן
בהצטרפותי לקבוצה זו, אני מאשר\ת קבלת הודעות שיווקיות (עדכונים על ריטריטים/סדנאות) דרך וואטסאפ או SMS.
פרטי סדנה
- מינימום הזמנה 200 ש"ח למשתתף.
- מינימום עשרה משתתפים.
- הגעה לבית הלקוח בלבד.
- אין אפשרות להצטרף לסדנה (סדנה פרטית לקבוצה).
למה דווקא המטבח המרוקאי? הקסם של מסורת וטעם
המטבח המרוקאי ידוע בעושרו, צבעוניותו וטעמיו המורכבים והמנחמים. קינוחי המטבח המרוקאי, ובפרט העוגיות, הם יצירות אמנות קטנות, המשלבות מרכיבים טבעיים כמו דבש, שקדים, קוקוס ואגוזים, עם עבודת יד מדויקת וסבלנית. סדנת "מרוקו הקטנה" מציעה לכם יותר מסתם מתכונים – היא מציעה:
חיבור לתרבות: הצצה מרתקת אל התרבות המרוקאית דרך טעמים, ארומות וסיפורים של מסורת.
אומנות האפייה: ללמוד טכניקות עתיקות של הכנת בצקים, עיצוב עוגיות וטיפול בחומרי גלם.
טעמים אותנטיים: לשחזר בביתכם את הטעם המדויק של העוגיות האהובות, כפי שמוכנות במרוקו.
יצירה בעבודת יד: לחוות את הסיפוק שבהכנת קינוחים מרהיבים ביופיים ובטעמם, מאפס ועד לתוצר המוגמר.
הנאה לכל החושים: חוויה רב-חושית של ריחות, מראות, מגע וטעמים.
מה נלמד בסדנת מרוקו הקטנה
בסדנת "מרוקו הקטנה" נצלול יחד אל עולם של יצירה מתוקה וריחנית. המנחים המנוסים שלנו יחשפו בפניכם את כל הסודות והטיפים להכנת עוגיות מרוקאיות מסורתיות, כאלה שיגרמו לכולם לבקש את המתכון. הנה טעימה ממה שנכין ונלמד:
שבקיות בשילוב סירופ דבש: נתחיל עם העוגיה המלכותית, ה"שבקיה" – יצירת מופת של בצק פריך, משובצת בצורות גיאומטריות מורכבות, המטוגנת לעומק ונספגת בסירופ דבש עשיר ומתוק. נלמד את טכניקת הקיפול הייחודית של הבצק, שתעניק לשבקיה את צורתה המפורסמת, ואת הסודות לטיגון מושלם ולסירופ דבש שישאיר את העוגיות מבריקות וטעימות לאורך זמן.
מרציפנים בעבודת יד: נגלה את הקסם של המרציפן המרוקאי הביתי – עדין, גמיש ובעל טעם שקדים עשיר. נלמד להכין את בצק השקדים המושלם, ללוש ולעצב אותו למגוון צורות אמנותיות, החל מפרחים עדינים ועד צורות מסורתיות ייחודיות. זו הזדמנות לשלב יצירתיות ודיוק, וליצור מרציפנים מרהיבים ביופיים ומושלמים בטעמם, שיתאימו כקינוח יוקרתי לצד כוס תה מרוקאי.
עוגיות קוקוס נימוחות בטעמים מיוחדים: עוגיות קוקוס הן קלאסיקה בכל בית מרוקאי. בסדנה נלמד להכין אותן בגרסתן האותנטית – עוגיות רכות, עסיסיות ונימוחות מבפנים, עם קראסט פריך מבחוץ, וארומה משכרת של קוקוס טרי. נשלב בהן טעמים וניחוחות נוספים המאפיינים את המטבח המרוקאי, כמו מי זהר או תבלינים עדינים, שיעניקו להן טוויסט מיוחד.
עוגיות אגוזים בטעמים מיוחדים: נחקור את עולם עוגיות האגוזים המרוקאיות, העשירות והמזינות. נשתמש בסוגי אגוזים שונים כמו שקדים, אגוזי מלך ופקאן, ונשלב אותם עם מגוון תבלינים אקזוטיים כמו קינמון, ציפורן, ואניס, ליצירת עוגיות בעלות עומק טעם וניחוח בלתי נשכחים. נלמד את סודות האפייה שיבטיחו עוגיות פריכות וזהובות.
במהלך הסדנה, נתמקד לא רק בביצוע המתכונים, אלא גם בטיפים ובסודות האותנטיים: הבנת המרקמים, חשיבות איכות חומרי הגלם, שיטות עבודה יעילות, ואפילו סיפורים מרתקים מאחורי העוגיות הללו, שיחברו אתכם למסורת בת אלפי שנים.
אל תחכו יותר! ההזדמנות ללמוד להכין עוגיות מסורתיות בעבודת יד, לגלות מתכונים אותנטיים מהמטבח המרוקאי ולהתחבר לזיכרונות ילדות מתוקים – מחכה לכם סדנת "מרוקו הקטנה" היא לא רק למידה, זו חוויה של כיף, גיבוש, יצירה והנאה צרופה, שתשאיר לכם טעם של עוד ותעשיר את יכולות האפייה שלכם.
עינבל אורן, השפית ומדריכת סדנאות בישול ואפייה, מביאה איתה שילוב ייחודי של ניסיון חינוכי ותחום הקולינריה. רקע של הגננת לימד אותה איך להדריך סבלנות, הקשבה והדרכה מקצועית, ואילו אהבתה לתחום הקולינריה אפשרה לה להפוך את התשוקה למקצוע. ב – סדנאות שלה, עינבל משלבת טכניקות מסורתיות עם טוויסטים מודרניים, ומדגישה את החשיבות של איכות החומרים, יצירתיות והנאה בלמידה.